Hyppää sisältöön

POOL-konsepti vakuutti Green Building Council Finlandin

Rakennetun ympäristön kestävyyssiirtymää edistävälle FIGBC:lle oli selvää, että sen oman toimiston on oltava kaikin tavoin vastuullinen. Täydellinen sijainti, päästöttömät tilat ja Siltasaari 10:n vastuullisesti toteutettu peruskorjaus tekivät lopulta valinnasta helpon.
Green Building Council Finland (FIGBC) on voittoa tavoittelematon kiinteistö- ja rakennusalan järjestö, joka edistää kestävämpää rakennettua ympäristöä yhdessä jäsentensä kanssa. Järjestö haastaa alan toimijoita ratkomaan globaalia ilmasto- ja luontokriisiä vastuullisemmilla ratkaisuilla ja toiminnalla.

 

Siltasaari 10 oli meille itsestään selvä valinta. Vastuullisena toimijana arvostamme sitä, että Siltasaari 10 on saneerauskohde, joka ajanmukaistettiin kiinteistön elinkaarta pidentävällä peruskorjauksella.

Tänä päivänä toimitilat on mahdollista tarjota päästöttöminä. Miksi siis valitsisimme mitään muuta? Nyt meillä on hiilineutraalit tilat, jotka hyödyntävät vihreää sähköä ja lämmitystä.

— Antti Ruuska, FIGBC:n toimitusjohtaja

FIGBC muutti Siltasaari 10:n POOL-joustotiloihin alkukesästä 2023. Hakaniemessä sijaitseva kohde nousi selkeäksi ykköseksi monestakin syystä. Tilojen vastuullisuus oli ilmiselvä vaatimus FIGBC:lle, ja Antilooppi on vastuullisten toimitilojen edelläkävijä. Päästöttömyydestä ei haluttu tinkiä, ja hiilineutraalina tilakonseptina POOL vastasi vaatimukseen täydellisesti. Valintaan vaikutti sekin, että Siltasaari 10 on saneerauskohde, jonka elinkaarta pidennettiin kattavalla peruskorjauksella. Kiinteistölle on myönnetty Platinum-tason LEED v4 -ympäristösertifikaatti ja hyvinvointiin keskittyvä WELL Gold -sertifikaatti.

”Vastuullisia tiloja toki löytyy, mutta täällä vastuullisuus on viety äärimmilleen. Toimitilat on tänä päivänä mahdollista tarjota täysin päästöttöminä, joten miksi valitsisimme mitään muuta? Valinta oli lopulta itsestään selvä, sillä tilat ovat yksinkertaisesti täysin meidän näköisemme”, FIGBC:n toimitusjohtaja Antti Ruuska toteaa.

Järjestöllä on käytössään oma POOL-pientoimisto ja neuvotteluhuone, ja isompiin kokoustarpeisiin varataan tarvittaessa erillinen tila. Jäsentapahtumat ovat merkittävässä roolissa FIGBC:n toiminnassa, ja niissä järjestö suosii POOL Loungea. Ruuska kiittelee POOLin tarjoamaa joustoa, jonka ansiosta työntekijät voivat keskittyä olennaiseen eli omaan työhönsä.

”Toimitilamme tukevat toimintaamme ja tarpeitamme erinomaisesti. Sopiva tila löytyy aina helposti. Loungessa olemme järjestäneet esimerkiksi isoja jäsentilaisuuksia ja tupaantuliaiset.
Tila on erittäin edustava, ja sinne saa näppärästi tilattua hyvät tarjoilut. Loungeen on myös helppo mennä työskentelemään ja viettämään aikaa työkavereiden kanssa.”

 

Hakaniemen metroaseman ja läheisen Helsingin päärautatieaseman ansiosta Siltasaari 10:een on helppo tulla. Saavutettavuus olikin FIGBC:lle ratkaiseva tekijä niin työntekijöitä kuin vierailijoita ajatellen. Erityisen vaikutuksen teki se, että pyöräilijät on huomioitu siinä missä autoilijatkin, sillä kiinteistössä on nykyaikainen pyöräparkki ja sosiaalitilat suihkuineen. Järjestö kokee uuden työympäristönsä vetovoimatekijänä, joka tuo työntekijät yhteen.

”Yhteisöllisyys ja viihtyisyys ovat meille ensisijaisia, sillä teemme paljon etätöitä. Täällä käy kiva kuhina ja puitteet ovat viimeisen päälle. Tärkeintä on tietysti se, että tilat tukevat ihmisten jaksamista ja hyvinvointia. Meillä toimistolle tulo ei ainakaan jää tiloista kiinni!”

 

Katso Hakaniemen toimitiloja