Hyppää sisältöön

Asianajotoimisto Roihu valitsi Ympyrätalon

Roihun väki ihastui uusiin tiloihinsa, jotka tukevat juridiikan ammattilaisten yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Hakaniemen maamerkkinä tunnettu Ympyrätalo tarjoaa Roihulle myös sen vastuullisuustavoitteita edistävät tilat.
Asianajotoimisto Roihu on täydellä liekillä työskentelevä asianajotoimisto, joka työllistää 25 työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Boutique-henkinen yritys on erikoistunut työoikeuden lisäksi yritysjuridiikkaan, kiinteistöoikeuteen ja perheoikeuteen. Tarve uusille, viihtyisämmille tiloille ajankohtaistui, kun työntekijät alkoivat kaivata takaisin toimistolle pitkän etätyöskentelyn jälkeen. Muutto Ympyrätaloon tapahtui syyskuussa 2023. Jo ensikäynnillä roihulaisten mieleen jäivät luonnonvaloa tulvivat tilat ja niistä aukeavat näkymät Eläintarhanlahdelle.

 

Uusi toimistomme on vaikuttanut erittäin positiivisesti työviihtyvyyteen ja toimintamme vastuullisuuteen. Joustavuus on meille ensisijaista niin tilaratkaisuissa kuin työarjessa. Arvostamme sitä, että Antiloopilta löytyy tarvittaessa joustoa tulevaa kasvuamme ajatellen. Oman toimistomme ohella upeat POOL-joustotilat ovat tässä erinomainen lisä.

— Pauli Sortti, Roihun perustaja ja osakas

”Toimisto on meille erittäin tärkeä paikka. Meillä on huipputyyppejä töissä, ja toimistolla voimme tavata toisiamme ja pallotella asioita helpommin kuin etänä. Siksi toimitilojen on tarjottava selkeästi kotia paremmat työnteon puitteet.

Iloksemme löysimme näin hienot tilat, jotka kaiken lisäksi räätälöitiin meidän tarpeisiimme”, Roihun perustaja ja asianajaja, osakas Pauli Sortti kertoo. Yhtiö halusi huomioida henkilöstön toiveet tilojen suunnittelussa. Listan kärkeen nousivat omat työhuoneet, jotka tukevat juristien keskittymistä vaativaa työtä. Huonejaottelu oli helppo toteuttaa tehokkaan pohjaratkaisun päälle ilman isoja muutostöitä. Maanläheinen värimaailma ja moderni toteutus henkivät asianajotoimistoille ominaista tyylikkyyttä.

330 neliön tiloissa on kaksi isoa neuvotteluhuonetta ja toimiston keskellä avokeittiö. Uusissa kylpyhuone- ja suihkutiloissa aktiiviset roihulaiset voivat valmistautua päivään aamutreenin jälkeen. Puitteiden lisäksi Roihu vakuuttui tilojen vastuullisuudesta. Yhtiön hiilijalanjälkilaskelmista ilmeni, että toimitilat ja energia ovat suurin ympäristökuormituksen aiheuttaja, asiantuntijayhtiöille tyypilliseen tapaan. Hiilineutraali sähkö ja Excellent-tason BREEAM-ympäristösertifikaatti olivatkin iso plussa. Kiireisellä asianajoalalla korostuu myös työhyvinvointivastuu. Roihussa hyvinvointi on ykkösasia: hierarkia on matala, työajat pidetään järkevinä ja perusperiaatteena on, että elämässä pitää olla muutakin kuin juridiikkaa.

”Toimitiloillamme on merkittävä rooli hiilijalanjälkemme hillitsemisessä, ja nyt olemme erittäin hyvällä tiellä vastuullisuustyössämme. Toimitilavaihdos on parantanut myös henkilöstömme työviihtyvyyttä ja hyvinvointia. Toimistotyöskentelyssä on sekin hyvä puoli, ettei töitä välttämättä tarvitse viedä kotiin työpäivän jälkeen.”

Vaikka asianajotoimistot ovat perinteisesti asettuneet ydinkeskustaan, kasvaa lähialueiden vetovoima kovaa vauhtia. Roihun työntekijät ja asiakkaat ovat tyytyväisiä uuteen sijaintiin, joka on helposti saavutettavissa autolla, julkisilla ja vaikka kävellen.

 

Ikoninen Ympyrätalo Hakaniemessä

Kasvavana yrityksenä Roihu arvostaa myös sitä, että tilat ja vuokrasopimukset joustavat.

”Hakaniemen alue on muuttunut todella kiinnostavaksi, täällä on paljon ravintoloita ja muutenkin hyvä meininki. Uusi toimistomme tuo joustoa meidän ja asiakkaidemme arkeen, ja siinä on myös meille tärkeää kasvunvaraa. Viereisen Siltasaari 10:n upeat POOLjoustotilatkin ovat tulleet tutuksi, ja aiomme hyödyntää niitä esimerkiksi työpajoissa ja isommissa projekteissa”, Sortti kertoo.

 

Katso Hakaniemen toimitiloja