Hyppää sisältöön

Uusiutuva sähkö Antiloopin koko kiinteistöportfolioon

Antilooppi on osana pitkäjänteistä vastuullisuustyötään siirtynyt uusiutuvan sähkön käyttöön kaikissa kiinteistöissään. Kiinteistöjen käyttämä sähkö tuotetaan 1.6.2022 alkaen 100 % kotimaisella tuulivoimalla. Tuulivoimaan siirtyminen on tärkeä askel kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Käytettävä sähkö on alkuperäsertifioitua tuulisähköä, joka tuotetaan sähköyhtiö Helenin toimesta Lakiakangas 3-tuulipuistossa Pohjanmaalla. Puisto tuottaa jatkossa Antiloopille sen kiinteistöportfolion käyttämän vuosikulutuksen edestä sähköä. Tähän saakka puolet Antiloopin kiinteistöjen käyttämästä sähköstä on ollut suomalaisella tuulivoimalla tuotettua.

Päästöttömän tuulienergian täysimittainen käyttöönotto on Antiloopin vastuullisuusstrategian mukaista ja on merkittävä yhtiön hiilineutraaliustavoitetta edistävä vastuullisuusteko. Yhtiön omien vastuullisuustavoitteiden lisäksi muutos tukee myös asiakkaiden kasvavia, vastuullisuuteen liittyviä arvoja ja tavoitteita.

”Olemme sitoutuneet hiilineutraaliin energiankäyttöön viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Siirtymä 100 % tuulisähköön vähentää päästöjämme merkittävästi ja on iso askel tämän tavoitteen toteutumisessa. Panostamme lisäksi jatkuvasti energiatehokkuuden edistämiseen sekä uusiutuvan energian omaan tuotantoon. Haluamme mahdollistaa hiilineutraalit toimitilat asiakkaillemme, joille uusiutuvien energialähteiden käyttö on yhä tärkeämpää”, sanoo Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula.

Ostetun uusiutuvan sähkön lisäksi Antilooppi kehittää uusiutuvan energian omaa paikallistuotantoaan aurinkovoimaloidensa kautta. Aurinkovoimaloita on valmistumassa kesän aikana viiteen kohteeseen, joita ovat Elimäenkuja 5 Vallilassa, Linnoitustie 9 Leppävaarassa, Lintulahdenkuja 10 Sörnäisissä, Siltasaarenkatu 12 Hakaniemessä sekä Tietotie 9 Aviapoliksessa. Antiloopin tavoitteena on lisätä omaa aurinkoenergian tuotantoa ja yhtiö kartoittaakin parhaillaan jo seuraavia aurinkopaneelien käyttöön soveltuvia kohteita.

”Vastuullisuus on yksi ydinarvoistamme. Tilojemme hiilineutraalius ja ihmisten hyvinvointi ovat vastuumme ja vastuullisuusstrategiamme ytimessä. Uusiutuvaan energiaan panostaminen on tärkeää vastuullisuustyötämme. Vastuullisena kiinteistöomistajana kannamme vastuuta toimistamme ja suoritamme kestäviä, hyvinvointia edistäviä ja ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja, jotka tukevat myös asiakkaidemme vastuullisuustavoitteita”, Koivula toteaa.

 

Lisätiedot:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921

 


Katso vastuullisuusraportti 2021

Lisää artikkeleita