Hyppää sisältöön

Suunnittelutoimisto Amerikka löysi uudet tilat Antiloopin VERK-kiinteistöstä – valintaa ohjasi vahvasti yhteinen arvomaailma ja kestävä kehitys

Suunnittelutoimisto Amerikan uudet toimitilat toimivat samalla pilottihankkeena Green Building Council Finlandin tilamuutoshankkeiden vähähiilisyyden arviointimenetelmälle.

Kaupallisen ympäristön ratkaisuihin keskittynyt suunnittelutoimisto Amerikka löysi uudet toimitilat Antiloopin Kalasatamassa sijaitsevasta VERK-kiinteistöstä. Upea penthouse-toimisto valmistuu toukokuun loppuun mennessä, jolloin Amerikan 21 eri alojen asiantuntijaa pääsevät muuttamaan tiloihin.

”Haastavat ajat saivat meidät kaipaamaan uutta alkua myös uusien toimitilojen muodossa. Halusimme jäädä Teurastamon kupeeseen, joka on henkilöstöllemme helppo ja jonka hengestä nautimme. VERKissä yksinkertaisesti saamme enemmän kuin vanhoissa tiloissamme – työn tekemisen tukeminen ja työn sekä vapaa-ajan yhteensovittaminen on otettu huomioon poikkeuksellisella tavalla. Merkittävää on myös se, että Antilooppi oli jo tuttu kumppani, joka jakaa kanssamme samat arvot, yrityskulttuurin sekä tavan ajatella, puhua ja toimia. Kumppanuusajattelu kannustaa viemään asioita pidemmälle ja miettimään, mitä muuta voisi vielä tehdä yhdessä”, Amerikan toimitusjohtaja Heidi Lilja kertoo.

Sörnäistenkatu 1:ssä sijaitseva VERK on kuin luotu luovalle, vastuulliselle yritykselle. Kohteesta löytyy runsaasti työn tekemistä tukevia tiloja ja hyvinvointia tukevia palveluita aina projektityötilasta tapahtumatilaan, kuntosaliin ja Linkosuon Snygg-ravintolaan. VERK on BREEAM Very Good -ympäristösertifioitu, ja kiinteistön energiankäyttö on kokonaisuudessaan hiilineutraalia. Kohteeseen on myös vastikään avattu kestävä kehitys keskiössä suunniteltu POOL-joustotilapalvelu.

POOL joustotilat sijaitsevat VERKin toisessa kerroksessa.

 

Yhteistyöllä vastuullisuuden etujoukoissa

Amerikan arkkitehti ja kestävän kehityksen asiantuntija Susanna Leppänen on ollut mukana Green Building Council Finlandin vetämässä työryhmässä luomassa tilamuutoshankkeille hiilijalanjäljen laskentamenetelmää, joka pätee aiempia ohjeistuksia paremmin myös kaupallisten kohteiden korjausrakentamiseen ja tilasuunnitteluun. Amerikan muutto Antiloopin tiloihin toimii pilottina tilamuutoshankkeiden vähähiilisyyden arviointimenetelmän laatimisessa.

”Amerikka ja Antilooppi haluavat kummatkin olla vastuullisuuden etujoukoissa, joten pilottihankkeeseen lähteminen tuntui meille selkeältä koeponnistukselta. Laskenta on ohjannut päätöksentekoa tilasuunnittelussa, ja esimerkiksi alakaton sekä lattian päästöjä saatiin pienennettyä muutamalla prosentilla. Saimme Antiloopilta käyttöön muun muassa kiinteistön vanhoja ovia ja lasiseiniä, millä on iso vaikutus, sillä lasi ja metalli ovat merkittäviä lähteitä päästöille”, Leppänen kertoo.

Yritysten pitkä yhteistyö huipentuu, kun Amerikka pääsee kehittämään Antiloopin tiloja nyt ensimmäistä kertaa myös vuokralaisen näkökulmasta.”On upeaa saada hyvästä kumppanista myös asiakas. Verk on vahvasti kehittyvä kohde, johon saamme Suunnittelutoimisto Amerikan ammattilaisilta varmasti lisäideoita, kun he käyttävät tiloja ja elävät arkeaan. Meillä molemmilla on vahva usko hyvin saavutettavan, urbaanin Kalasataman kiinnostavuuteen, ja on ilo olla mukana kehittämässä sitä”; Antiloopin Asset Manager Pia Teräs iloitsee.

 

Tutustu VERKiin

 

Lisätiedot kohteesta:

Pia Teräs
Asset Manager, Antilooppi
050 592 5464

Kirsi Zeddini
Leasing Manager
040 515 4369

Lisää artikkeleita