Hyppää sisältöön

Antiloopin Siltasaari 10 -kohteelle Suomen korkein pistemäärä LEED-sertifioinnissa

LEED on maailman laajimmin käytetty rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä. Korkeimman Platinum-tason saavuttaminen kertoo koko kiinteistön ensiluokkaisesta ympäristövastuullisesta toiminnasta.
Hannamari Koivula, Tuomas Hulkkonen

Antiloopin Asset Manager Tuomas Hulkkonen ja Head of Sustainability and Property Management Hannamari Koivula. Kuva: Pyry Pietiläinen

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin Hakaniemessä sijaitsevalle Siltasaari 10:lle on myönnetty LEED Platinum -ympäristösertifikaatti. Kohteen pistemäärä 85/110 on korkein rakennushankkeen Suomessa saavuttama taso nykymuotoisessa LEED v4 -sertifioinnissa. Globaali LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifiointi kattaa kokonaisvaltaisesti vastuullisuuden ja kestävän kehityksen ratkaisut.

”Tavoitteenamme oli Gold-taso, mutta huomasimme pian, että meillä on mahdollisuus saavuttaa Platinum, joten nostimme rimaa entisestään”, Asset Manager Tuomas Hulkkonen sanoo.

Käyttäjille Siltasaari 10:n LEED Platinum -taso näkyy muun muassa huippusijainnin mahdollistamana saavutettavuutena ja hyvinä sosiaalitiloina. Suunnittelun keskeisenä teemana oli taata pyöräilijöille vähintään yhtä hyvä kokemus kuin autoilijoille, ja kiinteistössä onkin 400 pyörän pyörähalli ja muun muassa pyörähuoltoasema. Siltasaari 10:ssä on digitalisoitu lämmityksenohjaus ja ilmanvaihto sekä yleinen energiatehokkuus hyvällä tasolla. Lisäksi kohde sai lähes täydet pisteet sisäilman laadusta.

“Siltasaari 10 on historiallinen kohde, joka pystyttiin tuomaan tähän päivään täydellisellä saneerauksella historiaa kunnioittaen. Vastuullisuus näkyy kaikessa sisäilmasta, vedenkulutuksesta ja rakentamisessa käytetyistä vähäpäästöisistä materiaaleista lähtien. Käyttäjäolosuhteet ovat erinomaiset, ja asiakkaidemme hyvinvointi onkin ollut keskeisessä roolissa Siltasaari 10:n suunnittelussa sekä toteutuksessa. Tämän osoittaaksemme olemme hankkimassa kohteelle myös WELL-sertifiointia”, Hulkkonen kertoo.

Tavoitteena 100-prosenttinen sertifiointiaste vuoteen 2023 mennessä

Kiinteistösijoitusalalla on merkittävä rooli ilmastonmuutostyössä, sillä rakentaminen ja rakennukset aiheuttavat 40 prosenttia maailman ilmastopäästöistä. Ympäristöystävällisyys on yhä tärkeämpi teema Antiloopille ja sen asiakkaille, ja tunnettu sertifiointi mahdollistaa objektiivisen arvion kiinteistön vastuullisuudesta. Antiloopin portfolion pinta-alasta on nyt sertifioitu 30 prosenttia. LEED- tai BREEAM-ympäristösertifioituja kohteita on yhteensä yhdeksän, ja käynnissä on useita uusia sertifiointihankkeita. Antiloopin tavoite on saavuttaa portfolion 100-prosenttinen sertifiointiaste vuoteen 2023 mennessä.

”Siltasaari 10:n Platinum-tason sertifiointi on hieno saavutus ja erinomainen osoitus tämän historiallisen kohteen eteen tehdystä suunnitelmallisesta ja laadukkaasta vastuullisuustyöstä. Vastuullisuutta on kehitetty läpi toimintojen ja asiakkaita kuunnellen. Vastuullisuus onkin Antiloopin strateginen painopiste ja yksi tärkeimmistä arvoistamme. Hiilineutraalius ja hyvinvointi ovat vastuullisuusstrategiamme keskiössä, joten näitä edistävä LEED-arviointi on meille erinomainen strateginen työkalu. Tavoitteenamme on, että toimitilamme tukevat asiakkaiden hyvinvointia ja tuottavaa työntekoa ilmastotavoitteet huomioiden”, Head of Sustainability and Property Management Hannamari Koivula kertoo.

Antilooppi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Yhtiö on allekirjoittanut kiinteistöalan maailmanlaajuisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, ja se on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden rakentamisen ja oman energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä. Antilooppi kuuluu myös kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto Green Building Council Suomi ry:hyn.

Hankkeen sertifioinnin ohjauksesta ja sertifioinnista on vastannut Raksystems.

Lisätietoja:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921

Tuomas Hulkkonen, Asset Manager
puh. +358 40 651 6347

Konsta Tuokko, Johtava asiantuntija, Raksystems
puh. +358 44 012 2018

 

Siltasaari 10:ssä on vielä vapaita tiloja – tutustu tarkemmin kohteeseen

Lue lisää ajankohtaisista aiheista

Lisää artikkeleita