Hyppää sisältöön

Siili Solutions – Aina sopiva huimalle kehitykselle

Kasvuyritys Siili on tunnettu paitsi luovana ja menestyvänä moniosaajayrityksenä, myös hybridityön uranuurtajana. Helsingissä yhtiö viihtyy Ruoholahden ja Kampin risteyskohdassa sijaitsevassa Kiila-korttelissa, jossa sillä on omien toimitilojen lisäksi käytössään Antiloopin POOL-joustotilat.

Siili Solutions on luovaan suunnitteluun ja digitaaliseen muotoiluun erikoistunut yhtiö, joka auttaa asiakkaitaan synnyttämään kasvua, kilpailuetua ja innovaatioita digitaalisin keinoin.

Yli 900 henkeä työllistävä Siili toimii Suomessa seitsemällä paikkakunnalla, ja sillä on toimipisteet myös mm. Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Helsingin toimitilat sijaitsevat Antiloopin upeassa Kiila-rakennuksessa. Tämä aiemmin kirjapainona toiminut teollisuusrakennus uudistettiin muutama vuosi sitten urbaaniksi toimistotaloksi, joka palvelee käyttäjiään seitsemän kerroksen ja runsaan palvelukattauksen voimin.

Siili_Solutions_CIO_Seppo_Takanen

Siilin CIO Seppo Takanen (kuvassa) kehuu peruskorjauksen laadukasta toteutusta sen yksityiskohtia myöten.

”Olemme viihtyneet Kiilassa erinomaisesti. Täällä kaikki on uutta, modernia ja toimivaa. Arvostamme tilojen monikäyttöisyyttä ja sitä, että ne taipuvat monenlaisiin tapahtumiin ja tarpeisiin”, kuvailee Siilin CIO Seppo Takanen.

Takanen, joka vastaa myös yhtiön toimitiloista, kehuu peruskorjauksen laadukasta toteutusta sen yksityiskohtia myöten. Kauniit, vanhat ristikkoikkunat esimerkiksi uusittiin energiatehokkaammiksi, ja tilojen äänieristyskin kerää kiitosta.

POOL tukee tämän päivän monimuotoista työtä

Siili on aina ollut edelläkävijä työn tekemisen tapojen suhteen. Etätöitä yrityksessä on tehty käytännössä aina, ja Siilin konsultit tekevät töitä joustavasti toimiston flex-työpisteiltä, asiakkaan luota ja mistä milloinkin. Hallintofunktioilla puolestaan on omat, kiinteät työpisteet.

Kiila-korttelissa työntekijöillä on lisäksi vakikäytössään tiimihuoneita sekä erilaisia avotyöskentelytiloja. Tarvittaessa he kipaisevat yhtä kerrosta alempana sijaitseviin viihtyisiin POOL-joustotiloihin.

”POOLin ehdoton etu on sen vaivattomuus. Nämä valmiiksi kalustetut tilat tarjoavat sopivan ratkaisun kuhunkin erityistarpeeseemme, kuten lisäneukkaritarpeisiin”, Takanen sanoo.

Toisin kun perinteisessä linjaorganisaatiossa, Siilissä toimii nk. heimoverkosto. Heimot ovat itseohjautuvia työntekijäkeskittymiä, jotka tuovat samanhenkiset Siilit yhteen osaamisen tai yhteisen kiinnostuksenkohteen kautta.

”Yksittäinen heimo saattaa esimerkiksi kokoontua toimistolle perjantaina ja lähteä viettämään yhteistä aikaa työpäivän jälkeen. Kiilan keskeinen sijainti onkin meille kaikin puolin merkittävä tekijä.”

Parempaa sijaintia saa tosiaan hakea. Viereinen pyöräilyreitti Baana kiidättää työmatkapyöräilijät töihin ja takaisin, ja Siilit ovatkin hyödyntäneet aktiivisesti yhtiön tarjoamaa sähköpyöräetua. Raitiovaunut tuovat suoraan ovelle, ja Länsiväyläkin on ihan vieressä.

Kohti uusia kasvuennätyksiä

Siilin kasvu on ollut päätähuimaavaa, ja vuoden 2022 ensimmäinen vuosineljännes oli yhtiön kaikkien aikojen paras.

Myös tulevaisuuden näkymät ovat valoisat yhtiön tavoitellessa yhä jatkuvaa liikevaihdon orgaanista kasvua. Alati kasvavassa yrityksessä joustavat, toiminnan mukana elävät toimitilaratkaisut ovat ensisijaisia, kertoo Takanen.

”POOL on selkeästi alusta loppuun saakka mietitty konsepti, ja se näkyy lopputuloksessa. Antiloopilla myös prosessit toimivat: tiedämme aina, kehen olemme yhteydessä, jos tulee jotain.”

Siili Solutions Oyj

  • Perustettu vuonna 2005
  • Digitaalisen muotoilutoimiston ja teknologian ohjelmisto- ja konsulttiyhtiö
  • Toimitilat: Antiloopin POOL-tilat – Kiila-kortteli, Ruoholahti
  • Parasta POOLissa: vaivattomuus ja joustavuus, valmiiksi kalustetut tilat, huippusijainti

 

Lue lisää POOL-joustotiloista.

Katso vapaat tilat.

Lisää artikkeleita