Hyppää sisältöön

Antilooppi uudistaa historiallisen kiinteistön Kampissa

Kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi peruskorjaa ja uudistaa Helsingin Kampissa Ruoholahdenkatu 21:ssä sijaitsevan historiallisen toimistokiinteistön. Alun perin kirjapainotalona toiminut kiinteistö saa takaisin vanhan ilmeensä. Kansainvälisten yritysten toimistotilojen lisäksi kiinteistön katutasoon avautuu ravintola- ja kahvilapalveluita niin talon käyttäjille kuin lähialueen asukkaille ja yrityksille.

Ruoholahdenkatu 21 -osoitteessa sijaitsevassa kiinteistössä on seitsemän kerrosta ja yhteensä 10 000 neliötä vuokrattavaa tilaa. Hankkeen urakoitsijana toimii SRV, ja hanke valmistuu syksyllä 2019.

”1950-luvulla valmistunut kiinteistö on muuttunut paljon vuosien aikana, ja haluamme nyt palauttaa sen alkuperäiseen loistoonsa muun muassa huonekorkeuden ja näyttävien ristikkoikkunoiden kautta. Päivitämme myös talotekniikan ja lisäksi rakennamme kattoterasseja. Tarkoitus on ottaa rakennuksen koko potentiaali käyttöön, ja uudistaa se historiaa ja teollisuushenkeä kunnioittaen palvelemaan niin talon käyttäjiä ja kuin lähiseutuakin”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi toteaa.

Ruoholahdenkatu 21 rakennettiin vuonna 1952 Uuden Suomen kirjapainoja varten. Rakennus toimi kirjapainotalona aina 80-luvulle saakka. 70-luvulla kiinteistön ylimmissä kerroksissa ovat toimineet muun muassa Uuden Suomen ja Kauppalehden toimitukset. 1980-luvun perusparannuksen jälkeen rakennus oli Ilmarisen pääkonttori vuoteen 2002 asti. Viime vuosina kiinteistö on toiminut toimitalona useammalle vuokralaiselle.

”Uudistamme Ruoholahdenkatu 21:n kiinteistöä sen alkuperää kunnioittaen. Kohde on meille hieno jatkumo vaativien saneerauskohteiden joukkoon. Aiemmin olemme tehneet peruskorjauksia useissa historiallisissa kiinteistöissä, kuten Brondan kulmassa, Helsingin Yliopiston Tiedekulmassa ja Kaisa-talossa sekä Helsingin kaupunginteatterissa”, SRV:n yksikönjohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Uudistettuun rakennukseen muuttaa kansainvälisiä yrityksiä

Kiinteistön suurimmiksi käyttäjiksi, lähes 4000m2 tiloihin tulevat Mirum, GroupM ja Pohjoisranta Burson-Marsteller, jotka kuuluvat kansainväliseen markkinointi- ja viestintäkonserni WPP:hen.

”On hienoa saada kolme WPP-yhtiötämme samaan rakennukseen. Viestinnän, median ja markkinoinnin osaamisemme täydentävät toisiaan ja voimme jatkossa palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Uudet yhteiset tilat kannustavat meitä oppimaan toisiltamme ja inspiroivat entistä luovempiin ratkaisuihin”, Mirumin Chief Financial Officer Oskari Gestrin sanoo.

Kiinteistöön sijoittuu myös maailman toiseksi suurin varustamoyhtiö MSC, joka ottaa käyttöönsä ylimmän kerroksen toimitilat. Rakennuksessa on keväästä 2018 asti toiminut TFW Helsinki Oy:n liikunta- ja kuntosali TFW Stadi, jossa toiminta jatkuu normaalisti koko hankkeen ajan. Kehityshankkeen yhteydessä kiinteistöön rakennetaan myös joustavia ja monipuolisia pientoimisto- ja yhteiskäyttötiloja sekä erikokokoisia kokous- ja neuvottelutiloja palvelemaan niin talon kuin ulkopuolisiakin käyttäjiä.

Sijainniltaan Ruoholahdenkatu 21 on erinomaisesti saavutettavissa niin yksityisellä kuin julkisella liikenteellä. Länsiväylän päässä, Baanan vierellä sijaitsevan kiinteistön edestä kulkee raitiovaunu, ja matkaa lähimmälle metroasemalle on noin 500 metriä.

Lisätietoja:

Tuomas Sahi

toimitusjohtaja
puh. 0400 907 877
tuomas.sahi@antilooppi.fi

Lisää artikkeleita