Hyppää sisältöön

Antilooppi jatkaa energiatehokkuustoimenpiteitä kiinteistöissään myös tänä kesänä

Toimenpiteiden tarkoituksena on tehostaa kiinteistöjen energiankäyttöä ja vähentää tarpeetonta sähkönkulutusta kesäkaudella, tilojen viihtyvyydestä tai käyttäjien terveydestä ja hyvinvoinnista tinkimättä.

Toimet ovat jatkoa Antiloopin viime vuosien energiansäästötoimille. Vastuullisena kiinteistöomistajana olemme sitoutuneet edistämään kiinteistöjemme ympäristövastuullisuutta ja tarjoamaan asiakkaillemme entistä kestävämpiä ja vähäpäästöisempiä tiloja. Kiinnittämällä huomiota kiinteistöjen olosuhteisiin kesäkaudella voimme saavuttaa merkittäviä energiansäästöjä ja parantaa kohteidemme energia- ja ympäristötehokkuutta.

Teemme jatkuvasti töitä hyvinvoinnin edistämiseksi tiloissamme. Tilojen tarpeettoman ylijäähdytyksen välttämiseksi kiinteistöjen sisälämpötila pidetään kesällä pääsääntöisesti enintään 25-asteessa. Hyvien sisäilmaolosuhteiden takaamiseksi kiinnitämme erityishuomiota ilmanvaihtoon ja siihen, että sisäilman laatu säilyisi sisäilmaluokituksen parhaalla S1-tasolla. Tämä saavutetaan, kun sisälämpötila pysyy kesäaikaan 25 asteen rajoissa vähintään 90 % ajasta. Koska kaikki kiinteistöt ovat erilaisia, tarkkailemme lämpötiloja kiinteistökohtaisesti kiinteistöpäällikköjen ja energiamanagerin yhteistyöllä. Panostamme lisäksi mm. valaistuksen optimointiin turhan energiankulutuksen välttämiseksi.

”Nyt tehtävät toimenpiteet auttavat hillitsemään kiinteistöjemme sähkönkulutusta ja sitä kautta ylläpitokustannuksia, mikä hyödyttää myös asiakkaitamme. Toimista huolimatta haluamme taata parhaat mahdolliset työskentely- ja sisäilmaolosuhteet kiinteistöissämme koko kesän ajan. Kannustammekin asiakkaitamme olemaan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos kysyttävää tai huoltotarpeita ilmenee”, sanoo Antiloopin kiinteistöpalveluista vastaava Associate Director Jani Winter.

Seuraamme kiinteistöjemme olosuhteita esimerkiksi jäähdytyslaitteiden toimivuutta läpi kesän, ja arvioimme myös niissä ilmeneviä korjaustarpeita mahdollisimman ennakoivasti. Tarvittaessa suoritamme kiinteistö- ja tilakohtaisia säätöjä tuotannollisten ja tiettyjen muiden tilojen kohdalla. Energiatehokkuustoimenpiteet toteutetaan yhteistyössä ARE energiamanagerin sekä kohteiden kiinteistöpäälliköiden ja -huollon kanssa.

Kysymyksiä tai huoltotarpeita? Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!

 

Lisätiedot:

Hannamari Koivula

Head of Sustainability and Property Management

Lisää artikkeleita