Hyppää sisältöön

Antilooppi Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppaniksi

Pohjoismaiden suurimman muotoilufestivaalin päätapahtumapaikkana nähdään tänä vuonna Antiloopin historiallinen Merikortteli.

Helsinki Design Week tarjoaa tänäkin vuonna inspiroivia elämyksiä näyttelyiden, muotinäytösten ja satojen muiden tapahtuman voimin. Vuodesta 2005 järjestetty muotoiluun ja arkkitehtuuriin keskittyvä kaupunkifestivaali pidetään 8.–17.9.2023.

Historiallinen Merikortteli Punavuoressa, Pursimiehenkatu 29-31

Tänä vuonna Antiloopilla on ilo toimia Helsinki Design Weekin pääyhteistyökumppanina. Festivaalin päätapahtumapaikaksi valikoitui teollishenkinen Merikortteli, joka sijaitsee kivijalkaputiikeista, ravintoloistaan ja designtarjonnastaan tunnetussa Punavuoressa. Luovien alojen yhteisönäkin profiloitunut kiinteistö tarjoaa sykähdyttävät puitteet luovuutta juhlistavalle festivaalille.

”Merikortteli on erinomainen esimerkki siitä, kuinka tilat edistävät kohtaamisia ja elävöittävät ympäristöään. Korkealuokkaisten työtilojen lisäksi olemme panostaneet kiinteistön monipuolisiin palveluihin. Täällä ihmiset voivat tulla yhteen, luoda uutta ja voida hyvin työssä ja arjessa. Helsinki Design Weekin yhteistyön myötä voimme toivottaa festivaaliyleisön tervetulleeksi kohtaamaan, kokemaan ja nauttimaan kaupunkikulttuurista tässä ainutlaatuisessa ympäristössä”, Antiloopin Head of Asset Management Esa Mattila sanoo.

Uudenlaiset työympäristöt luovat menestystä ja arjen hyvinvointia

Vuonna 1920 rakennettu Merikortteli suunniteltiin alun perin teollisuustuotantoa varten, ja vuosien varrella se on toiminut mm. kaapeli- ja raakakumitehtaana. Nykyään tämä arkkitehtonisesti kiinnostava rakennus muodostaa eloisan työyhteisön, johon kuuluu mm. mainos- ja arkkitehtitoimistoja.

Viime vuosina vauhdilla kehittyneen kiinteistön palvelut ovat omaa luokkaansa. Korttelin yrityksiä ja lähialueen asukkaita palvelee mm. leipomoravintola Levain, sisustusmyymälä Moko Market Café, leikkisä cocktail-baari Bob’s Laundry ja maailman parhaimpien joukkoon valittu pizzeria Forza. Kiinteistössä leijailee myös tuoreen kahvin tuoksu, kiitos Rööperin oman kahvipaahtimon Kaffa Roasteryn. Syksyllä 2022 ovensa avasi intiimiä leffatunnelmaa tarjoava elokuvateatteri Riviera.

Levain Merikorttelissa

Palvelutarjontaan tehdyt panostukset tukevat Antiloopin tavoitetta tarjota vastuullisia työympäristöjä, jotka edistävät kiinteistön käyttäjien ja alueen ihmisten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tähän visioon sopii myös Helsinki Design Weekin päänäyttely, joka peilaa hyvää arkea ja muuttuneita työn tekemisen tapoja tilojen kautta. Merikorttelin tunnelmallisella vintillä järjestettävän näyttelykokonaisuuden lisäksi kiinteistöön pystytetään mm. keskustelulava, pop-up -ravintola ja vaikuttava tila-installaatioiden sarja.

Kohteen Asset Manager Maarit Kivelä iloitsee tulevasta yhteistyöstä monialaisen ja kansainvälisestikin merkittävän muotoilufestivaalin kanssa.

”Olen erittäin innoissani siitä, että voimme avata Merikorttelin tilat Helsinki Design Weekin ja samalla kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Tapahtuma palvelee myös erityisesti luovista aloista koostuvaa asiakaskuntaamme. Tämä on kerta kaikkiaan aivan upea juttu!”, Kivelä toteaa.

Tutustu Merikortteliin Lue lisää HDW:stä

Lisätiedot:

Esa Mattila, Head of Asset Management
+358 50 337 3263

Maarit Kivelä, Asset Manager
+358 50 390 0337

 

Haastattelupyynnöt HDW:

Ohjelmajohtaja Anni Korkman
anni.korkman@helsinkidesignweek.com
+358 40 846 5576

helsinkidesignweek.com
@helsinkidesignweek
#helsinkidesignweek2023

Lisää artikkeleita