Hyppää sisältöön

Antiloopin POOL-joustotilakonseptista Suomen ensimmäinen hiilineutraali toimitilaverkosto

Antiloopin joustavan työelämän tilaratkaisu POOL on nyt hiilineutraali. Suomen ensimmäisenä hiilineutraalina toimitilakonseptina POOL vastaa asiakasyritysten kasvaviin odotuksiin entistä vastuullisemmista toimitilaratkaisuista.

Antiloopin POOL on ainulaatuinen joustotilaratkaisu, joka tarjoaa yrityksille ja yksilöille monipuolisia ja joustavia työskentely- ja kohtaamistiloja pääkaupunkiseudulla yhdeksässä paikassa. Jo ennestään vastuullinen POOL on nyt hiilineutraali niin energiankäytöltään kuin rakentamisen ja operatiivisen toimintansa osaltakin.

Vastuullisuuden eturintamassa kulkeva Antilooppi on ensimmäinen toimija, joka tuo markkinoille hiilineutraalin toimitilaverkoston. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius koko kiinteistöportfoliossaan vuoteen 2030 mennessä, ja hiilineutraalin POOLin myötä Antiloopin vastuullisuustyö ottaa jälleen merkittävän harppauksen eteenpäin.

POOL Merikortteli Helsingin Punavuoressa avattiin joulukuussa 2022.

”Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilineutraalius ovat vastuullisuusstrategiamme ja liiketoimintamme keskeisiä strategisia painopisteitä. Hiilineutraali POOL konseptimme on jälleen yksi konkreettinen etappi kohti vastuullisuustavoitteitamme. Haluamme toimillamme kantaa vastuumme, tukea asiakasyritystemme vastuullisuustavoitteita sekä kirittää koko kiinteistöalaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Antiloopin pitkäjänteinen kunnianhimoinen vastuullisuustyö jatkuu yhdessä asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa”, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula toteaa.

Huippuunsa hiottua vastuullisuutta laadusta tinkimättä

Hiilineutraali POOL toivottaa kävijänsä tervetulleiksi vastuullisiin tiloihin, joiden ilmastovaikutukset on huomioitu yksityiskohtia myöden. POOL-kohteiden energiankäytön hiilijalanjälki on pyöreä nolla: kiinteistömme käyttävät uusiutuvaa sähköä, josta osa tuotetaan Antiloopin omien aurinkovoimaloiden toimesta ja loput 100 % kotimaisella ostetulla tuulisähköllä. Myös kaikkien POOL kiinteistöjen lämmitys ja jäähdytys ovat peräisin uusiutuvista lähteistä.

POOL Stella Espoon Leppävaarassa.

Rakentaminen ja materiaalit eivät vielä tänä päivänä ole täysin päästöttömiä. POOL-tilat on suunniteltu mahdollisimman toimiviksi ja pitkäikäisiksi vähähiilisiä materiaaleja hyödyntäen. Edistyksellisissä tiloissa suositaan laadukkaita ja vähähiilisiä sisustusvalintoja. Hiilineutraalius ulottuu kiinteistöjen energiankäytöstä aina tilojen rakentamiseen ja tiloissa käytettäviin tuotteisiin ja palveluihin. Niiltä osin kuin päästöjä ei voida välttää, Antilooppi kantaa vastuunsa hyvittämällä POOLien toiminnasta aiheutuvat päästöt yhteistyössä ilmastoyhtiö Compensaten kanssa. Tavoitteena on päästövähennystoimien edetessä pienentää kompensoitavaa päästömäärää vuosittain.

POOLien muutostöiden päästöt on hyvitetty vuodesta 2022 alkaen ja käytön aikana syntyvät päästöt hyvitetään vuoden 2023 alusta alkaen. Tulemme jatkossa raportoimaan vuosittain POOLien toiminnasta aiheutuvat päästöt ja niihin liittyvät kompensoinnit.

Hiilineutraaliuden lisäksi POOLin vastuullisuuden pääteemoja ovat vastuullinen suunnittelu, hyvinvointi, kiertotalous ja saavutettavuus. Kohteet sijaitsevat erinomaisten julkisten kulkuyhteyksien varrella, ja yhteiskäyttöpyörät, tilavat pyöräparkit sekä sähköautojen ja -pyörien latauspisteet kannustavat kestävään liikkumiseen. Kiertotalous puolestaan näkyy mm. ensiluokkaisessa jätteiden kierrätyksessä ja kierrätettävien ratkaisujen suosimisessa.

Valmiiksi vastuulliset tilat siivittävät asiakasyritykset vastuullisuustavoitteisiinsa

Vuonna 2022 POOL lanseerattiin Merikorttelissa Punavuoressa, Siltasaari 10:ssä Hakaniemessä, Tallbergintalossa Ruoholahdessa ja Stella Business Parkissa Leppävaarassa. Uusissa POOL-kohteissa vähähiilisyys on huomioitu alusta alkaen ja muutostöiden hiilijalanjäljet on laskettu ja todennettu.  Lisäksi Antilooppi aikoo sertifioida kaikki POOL-kiinteistönsä LEED- tai BREEAM -sertifioinnilla kesään 2023 mennessä. Siltasaari 10 saavutti arvostetun LEED Platinum -ympäristösertifioinnin Suomen korkeimmalla pistemäärällä.

Tarjoamalla kokonaisvaltaisesti vastuullisen ja hiilineutraalin toimitilaverkoston Antilooppi vastaa omien tavoitteidensa lisäksi asiakkaiden kasvaviin odotuksiin kestävistä ja hyvinvointia tukevista toimitiloista.

POOL Tallbergintalo Ruoholahdessa kutsuu kohtaamisiin yhteisessä keittiöloungessa.

“Me Antiloopilla haluamme toimia vastuullisuuden suunnannäyttäjänä ja luoda kestävämpiä hyvän työelämän paikkoja. Hiilineutraalin POOLin myötä voimme kantaa ympäristövastuuta asiakkaidemme puolesta tarjoamalla heille mahdollisuuden astella valmiiksi vastuullisiin tiloihin. Tästä olemme valtavan iloisia ja ylpeitä”, toteaa Antiloopin Director, Customer Experience & Concept

Johanna Sarekoski.

 

 

Lue lisää POOLista

 

Lisätiedot:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
Puh. +358 040 581 9921

Johanna Sarekoski, Director, Customer Experience & Concept
Puh. +358 40 710 8671

Lisää artikkeleita