Hyppää sisältöön

Antiloopin kiinteistöt Vallilassa ja Hakaniemessä siirtyivät kiertolämpöön ja näin energiankäytöltään hiilineutraaleiksi

 

Antiloopin kohteet Elinmäenkatu 5 Vallilassa ja Siltasaarenkatu 10 Hakaniemessä siirtyivät käyttämään Helsingissä tuotettua päästötöntä kiertolämpöä. 

Kiinteistöomistaja Antilooppi on nostanut hiilineutraaliuden strategiansa yhdeksi pääteemaksi. Yhtiön tavoitteena on täysin hiilineutraali kiinteistöportfolio vuoteen 2030 mennessä. Antilooppi etenee kohti tavoitettaan systemaattisesti konkreettisten vastuullisuustekojen, kuten nyt käyttöön otetun kiertolämmön, kautta. 

”Vastuullisuus on meille strateginen painopiste ja yksi arvoistamme. Hiilineutraalius ja hyvinvointi ovat vastuullisuusstrategiamme keskiössä ja koko kiinteistöportfoliomme käyttää jo nyt uusiutuvaa sähköä. Helsingistä tuleva kiertolämpö tukee entisestään vastuullisuustavoitteitamme. Kiertolämmön myötä Siltasaarenkatu 10:n ja Elimäenkatu 5:n kiinteistömme käyttävät uusiutuvan sähkön lisäksi myös lämmityksen osalta uusiutuvaa energiaa ja ovat näin energiankäytöltään hiilineutraaleja”, iloitsee Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula. 

Kiertolämpö tuotetaan sähköyhtiö Helenin Katri Valan lämpöpumppulaitoksessa Helsingin Sörnäisissä. Tämä uusiutuva, paikallisesti hukkalämmöistä tuotettu kiinteistöjen lämmitysmuoto on luonnollinen valinta pääkaupunkiseudulla toimivalle Antiloopille, joka edistää vastuullisuustyössään myös kiertotaloutta. Kiertolämpö syntyy muun muassa puhdistetusta jätevedestä sekä tehtaista, konesaleista ja teollisuuden prosesseista tulevasta hukkalämmöstä, joka jalostetaan ja jaellaan sitten käyttökohteisiin kaukolämpöverkon kautta. 

Siltasaari 10 -kohteessa on käytössä myös hiilineutraali kaukojäähdytys. Tämä energiatehokas jäähdytysmuoto perustuu uusiutuvista lähteistä tuotetun veden hyödyntämiseen. Elimäenkatu 5:een puolestaan valmistuu kesän aikana aurinkovoimala, joten kohteessa on lisäksi omaa uusiutuvan sähkön tuotantoa, joka vähentää tarvittavan ostosähkön määrää. 

Investoinnit energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan ovat osa Antiloopin panostusta ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä kiinteistöjen pitkäjänteiseen ja vastuulliseen kehittämiseen, tärkeät ilmastotavoitteet huomioiden. Hyvänä esimerkkinä toimii Antiloopin joustotilakonsepti POOL, joka löytyy sekä Siltasaari 10:stä että Elinmäenkadulta. POOL on työelämän tahtiin elävä tilaratkaisu, joka tarjoaa vastuullisia ja joustavia työskentely- ja kohtaamistiloja ympäri pääkaupunkiseutua. Antilooppi etenee tavoitteidensa mukaisesti kohti täysin hiilineutraalia POOL konseptia. 

”Kehitämme asiakkaillemme moderneja, hyvinvointia edistäviä ja hiilineutraaleja työympäristöjä, jotka tukevat nykypäivän työelämän vaatimuksia ja edistävät myös ympäristön hyvinvointia. POOL konseptimme on tästä erinomainen esimerkki. ”, Koivula sanoo. 

Antilooppi on allekirjoittanut kiinteistöalan kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen, ja se on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraaliuden rakentamisen ja oman energiankäytön osalta vuoteen 2030 mennessä.  

 

Lisätiedot:  

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921 


Katso vastuullisuusraportti 2021

Tutustu POOL-joustotilakonseptiin

Lisää artikkeleita