Hyppää sisältöön

Antiloopin kiinteistöille Ruoholahdessa ja Hakaniemessä BREEAM In-Use Excellent -sertifikaatit

Ruoholahden Sulka ja Siltasaari 12 ovat saaneet arvostetun BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatin. Molemmat kohteet sertifioitiin harvinnaisella Excellent-tasolla.

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin vastuullisuustyö otti jälleen merkittävän harppauksen eteenpäin, kun yhtiön Ruoholahdessa ja Hakaniemessä sijaitseville kiinteistöille myönnettiin BREEAM In-Use -sertifikaatti joulukuussa 2022.

BREEAM-sertifiointi vahvistaa Siltasaari 12:n jo ennestään vahvaa panostusta vastuullisiin toimitilaratkaisuihin. Kohteesta löytyvä POOL avaa ovet aina sopiviin tilavaihtoehtoihin joustavasti ja ilman pitkiä sitoumuksia. Loppuvuodesta Siltasaarenkadulle avattiin myös Antiloopin Aina Valmis –toimistokonsepti, joka tarjoaa laadukasta, vastuullista ja täysin muuttovalmista työtilaa. Sulka puolestaan mahdollistaa yrityksille hyvää työelämää tukevat – ja nyt entistäkin vastuullisemmat – työskentelyolosuhteet keskellä vilkasta Ruoholahtea.

Porkkalankatu 24:ssa sijaitseva Ruoholahden Sulka on jo aiemmin sertifioitu Very Good -tasolla, ja tällä kertaa kohde nousi harvinaiselle Excellent-tasolle. Myös Hakaniemessä sijaitseva Siltasaarenkatu 12 saavutti samaisen Excellent-tason. Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula iloitsee hyvistä tuloksista.

”Tämä on tärkeä ja iso saavutus meille. On upeaa, että Ruoholahden Sulka ja Siltasaari 12 saavuttivat arvioinnissa näin hyvät pisteet. Sertifioinnit ovat yhä tärkeämpiä asiakkaillemme ja vastaavat asiakkaiden omiin vastuullisuustavoitteisiin. Kolmannen osapuolen varmentamat ympäristösertifikaatit ovat konkreettinen osoitus kiinteistöjemme korkeasta vastuullisuuden tasosta ja siitä, että pitkäjänteinen vastuullisuustyömme on tuottanut tulosta.”

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) In-Use on johtava kiinteistöjen käytönaikainen ympäristöluokitusjärjestelmä, joka arvioi mm. kiinteistöjen energiatehokkuutta, sisäilmaolosuhteita ja vaikutusta käyttäjien terveyteen ja hyvinvointiin. Sulka ja Siltasaari 12 keräsivät erinomaiset pisteet päästöjen hallinnasta, riskienhallintaan liittyvistä vastuullisuustoimista sekä kohteiden saavutettavuudesta vihreiden kulkuvälineiden avulla. Myös kestävät materiaalivalinnat ja -resurssit sekä energiatehokkuus ja sisäilmaolosuhteet arvioitiin korkealle tasolle.

Vastuullisuuden edelläkävijyyteen pyrkivä Antilooppi aikoo sertifioida koko kiinteistökantansa vuoden 2023 aikana BREEAM- tai LEED-sertifioinnilla. Sertifioinnit auttavat todentamaan, seuramaan ja kehittämään kiinteistöjen ympäristövastuullisuutta sekä minimoimaan kiinteistöjen ympäristövaikutuksia. Lisäksi ne tukevat Antiloopin vastuullisuusstrategian mukaisia tavoitteita, jotka tähtäävät täysin hiilineutraaliin kiinteistöportfolioon 2030 mennessä.

”Ympäristösertifikaatit ovat oivia vastuullisuuden mittareita ja tärkeitä työkaluja vastuullisuusstrategiamme toteuttamisessa. Nyt saadut sertifikaatit myös osoittavat, että etenemme kohti kiinteistökantamme 100 % sertifiointiastetta tavoitteemme mukaisesti. Tästä on hyvä jatkaa”, Koivula toteaa.

Antiloopin neuvonantajana ja BREEAM-arvioitsijana toimi kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijayhtiö Granlund Oy.

 

Lisätiedot:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921

Lue lisää Antiloopin vastuullisuudesta

Lisää artikkeleita