Hyppää sisältöön

Antiloopin kiinteistö Siltasaarenkatu 12:ssa on saanut oman aurinkovoimalan

Hakaniemessä sijaitsevan perinteikkään Paasitalon uusi aurinkovoimala tuottaa puhdasta ja uusiutuvaa aurinkoenergiaa kiinteistön tarpeisiin. Voimala käynnistyi 16.12.2022.

Antiloopin Siltasaarenkatu 12:ssa sijaitsevaan kiinteistöön on joulukuun lopussa valmistunut aurinkovoimala. Kiinteistön katolla sijaitseva voimala tuottaa jatkossa vastuullista, täysin päästötöntä aurinkosähköä Paasitalon tarpeisiin.

Ilmastoystävällinen aurinkoenergia on uusiutuva ja ympäristövaikutuksiltaan vähäinen energianlähde, joka auttaa vähentämään kiinteistön hiilidioksidipäästöjä sekä tarvittavan ostosähkön määrää. Aurinkosähkö tukee erinomaisesti Antiloopin vastuullisuusstrategian mukaisia tavoitteita, joissa yhtiö on sitoutunut täysin hiilineutraaliin energiankäyttöön ja kiinteistökantaan vuoteen 2030 mennessä.

”Hiilineutraaliuspolkumme ohjaa meitä kohti ilmastotavoitteitamme konkreettisten vastuullisuustekojen kautta. Oman uusiutuvan energian tuotannon edistäminen on tärkeä osa tätä työtä. Paasitalon aurinkovoimala on hieno saavutus ja jälleen yksi askel kohti näitä tavoitteitamme”, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula iloitsee.

Siltasaari 12:n aurinkovoimalassa on yhteensä 99 paneelia ja sen kokonaisteho on 36,63 kWp. Voimala tuottaa energiaa kiinteistön tarpeisiin ensimmäisen vuoden aikana arviolta n. 32 MWh edestä. Tuotto on parhaimmillaan kesäkaudella. Tuotettu energiamäärä vastaa n. 20 kerrostaloyksiön vuosikulutusta tai 125 000 km ajoa sähköautolla. Aurinkovoimalan on tuottanut sähköyhtiö Helen Oy.

Voimala kuuluu Antiloopin aurinkosähköhankkeen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa neljä kohdetta sai kattorakenteisen aurinkovoimalan vuoden 2022 aikana. Antilooppi on muutenkin tehnyt pitkäjänteistä  työtä uusiutuvaan energiankäyttöön siirtymiseksi: Paasitalo ja kaikki muut yhtiön kiinteistöt käyttävät 100 % uusiutuvaa sähköä, ja uusiutuvan lämmön osuutta pyritään jatkuvasti lisäämään. Antilooppi kartoittaa myös aktiivisesti muita uusiutuvan energian hyödyntämismahdollisuuksia kiinteistöissään.

 

Lisätiedot:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921

Lue lisää Antiloopin vastuullisuudesta

Lisää artikkeleita