Hyppää sisältöön

Antiloopin Aviapoliksen kaavamuutosehdotus nytkähti eteenpäin

”Tavoitteena on kehittää Tietotie 11:sta toimisto- ja hotellirakennusten alue sekä samalla päivittää Tietotie 9:n asemakaava vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

Kiinteistösijoitusyhtiö Antiloopin asemakaavan muutosehdotus Vantaan Aviapoliksessa on nytkähtänyt eteenpäin.

Muutosalue koskee Antiloopin omistamia tontteja osoitteissa Tietotie 9 ja 11. Tietotie 9:ssä sijaitsevassa toimistorakennuksessa on nyt mm. Finnairin ja Vehon pääkonttorit. Tontit sijaitsevat aivan Aviapoliksen ytimessä, tulevan ratikan varrella.

Antilooppi hakee tonteille yhtenäistä kaavaa. Kaavoitettavan rakennusoikeuden laajuus tontille Tietotie 11 on merkittävä, noin 30 000–35 000 k-m2. Tontilla 9 on jo käytettyä rakennusoikeutta noin 23 000 k-m2.

“Tavoitteena on kehittää Tietotie 11:sta toimisto- ja hotellirakennusten alue sekä samalla päivittää Tietotie 9:n asemakaava vastaamaan sen nykyistä käyttötarkoitusta”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi sanoo.

“Tietotie 9:n osalta asemakaavan on tarkoitus olla toteava, kun taas Tietotie 11:n osalta se mahdollistaa tulevan kehittämisen.”

Vantaan kaupunki piti aloituskokouksen asemakaavan muutosehdotuksesta tiistaina 19.5.2020. Kokouksessa sovittiin suunnitelman jatkotyöstöstä esitetyllä pohjalla. Muutosehdotus on suunnitelman mukaan tarkoitus käsitellä kaupunkisuunnittelulautakunnassa ja kaupunginhallituksessa kevään 2021 aikana.

“Ainutlaatuinen konsepti”

Antiloopin toimitusjohtajan Sahin mukaan ehdotuksessa olevan kokonaisuuden on tarkoitus palvella käyttäjien tarpeita pitkälle tulevaisuuteen.

“Lentokentän läheisyys, tilojen muuntojoustavuus, ravintola- ja hyvinvointipalvelut, yöpymismahdollisuus ja korttelin sisällä oleva vihreä keidas tekevät konseptista ainutlaatuisen”, Sahi sanoo.

Rakennusten kaavasuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

Vertailukohtana Schiphol

Tietotie 9 ja 11 ovat osa isompaa Aviapolis Core -suunnitelmaa. Suunnitelma pyrkii luomaan alueen urbaaniksi kävely-ystävälliseksi lentokenttäkaupungiksi, jossa työ, asuminen, palvelut ja luonto kohtaavat.

Ruotsalaisen C.F. Möller Architects -toimiston luoman viitesuunnitelman tarkoitus on luoda uudenlainen kaupunkimalli, jollaista ei ole missään muualla.

Vantaan kaupungin Aviapoliksesta vastaavan projektijohtaja Arja Lukinin mukaan Aviapolis Coren yhtenä vertailukohtana pidetään Amsterdamin Schipholin aluetta.

“Antiloopilta on ollut hieno oivallus lähteä kehittämään aluetta ja työympäristöjä pelkkien rakennusten sijaan. Näin kiinteistökehittäjät ovat toimineet myös Schipholissa”, hän sanoo.

“Antiloopin tekemä valmistelutyö tukee lentokenttäkaupungin ideaa erinomaisesti. Tietotie 9-11 on myös sijaintinsa puolesta keskiössä ja yksi alueen toiminnallisista solmukohdista.”

 

Kaavamuutoksesta lisätietoa Vantaan kaupungin sivuilta:

https://www.vantaa.fi/uutisia/ajankohtaiset_kaavat/aviapoliksen_kaavat/aviapoliksen_kaavat_arkisto/101/0/151188

Lisätiedot:

Tuomas Sahi, toimitusjohtaja, Antilooppi, tuomas.sahi@antilooppi.fi, +358 (0)40 090 7877
Projektijohtaja Arja Lukin, Vantaan kaupunki, arja.lukin@vantaa.fi, +358 (0)43 825 3621
Aluearkkitehti Johanna Rajala, Vantaan kaupunki, johanna.rajala@vantaa.fi, +358 (0)50 302 8975

Lisää artikkeleita