Hyppää sisältöön

Antiloopin aurinkovoimalat käynnistyivät Suvilahdessa ja Vallilassa

Antiloopin Lintulahdenkuja 10:ssä ja Elimäenkatu 5:ssa sijaitseviin kiinteistöihin on valmistunut aurinkovoimala. Ilmastoystävällinen aurinkoenergia tukee Antiloopin tavoitetta saavuttaa hiilineutraali kiinteistöportfolio vuoteen 2030 mennessä. Antilooppi käynnistää vuoden 2022 aikana yhteensä neljä aurinkovoimalaa.

Suvilahdessa sijaitsevan Lintulahdenkujan aurinkovoimala käynnistyi 26.10.2022 ja Elimäenkadun voimala Vallilassa 2.11.2022. Uudet voimalat ovat osa Antiloopin pitkäjänteistä vastuullisuustyötä, joka tähtää täysin hiilineutraaliin kiinteistöportfolioon vuoteen 2030 mennessä. Yhtiö on vastuullisuusstrategiassaan sitoutunut hiilineutraaliuteen paitsi kiinteistöjen energiankäytön, myös rakentamisen osalta.

”Hiilineutraaliustiekarttamme ohjaa meitä panostamaan uusiutuvien energianlähteiden käyttöön sekä kiinteistöjemme omaan uusiutuvaan energiantuotantoon. Lintulahdenkujan ja Elimäenkadun uudet aurinkovoimalat tukevat strategiaamme ja ovat tärkeä ja konkreettinen askel kohti ilmastotavoitteitamme”, Antiloopin vastuullisuusjohtaja Hannamari Koivula iloitsee.

Jatkossa osa kiinteistöjen käyttämästä sähköstä tuotetaan päästöttömällä aurinkoenergialla. Kiinteistöjen energiaomavaraisuuden vahvistuessa ulkoisen ostosähkön tarve vähenee. Aurinkosähkö myös pienentää kiinteistöjen hiilijalanjälkeä ja sitä kautta ympäristövaikutuksia.

Vastuullinen aurinkosähkö on konkreettinen ilmastoteko

aurinkopaneelit Lintulahdenvuorella

Aurinkopaneelit Lintulahdenkujalla

Uudet voimalat kuuluvat Antiloopin aurinkosähköhankkeen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa neljään kohteeseen asennetaan aurinkovoimala vuoden 2022 aikana. Ensimmäinen voimala otettiin käyttöön elokuussa Quartetto-yrityspuistossa Leppävaarassa osoitteessa Linnoitustie 9. Voimalat ovat sähköyhtiö Helenin tuottamia.

Lintulahdenkuja 12:n uudessa voimalassa on yhteensä 181 kattopaneelia ja sen kokonaisteho on 66,97 kWp. Voimalan arvioitu energiantuotto on ensimmäisen vuoden aikana n. 63 MWh. Tämä vastaa n. 43 kerrostaloyksiön vuosikulutusta tai 250 000 km ajoa sähköautolla. Elinmäenkatu 5:n voimalassa paneeleita on 128 kpl ja sen kokonaisteho on 47,36 kWp. Ensimmäisen vuoden arvioitu energiantuotto on n. 44 MWh, mikä on lähes viidesosa kiinteistön vuosittaisesta sähköntarpeesta. Tämä vastaa n. 30 kerrostaloyksiön vuosikulutusta tai 180 000 km ajoa sähköautolla.

Aurinkosähkön lisäksi Antilooppi on tehnyt panostuksia myös muihin ilmastoystävällisiin energiaratkaisuihin. Kaikki yhtiön kiinteistöt ovat tänä vuonna siirtyneet käyttämään 100 % uusiutuvaa sähköä. Osa kohteista, mukaan lukien Elinmäenkatu 5, käyttää lisäksi päästötöntä lämmitystä ja on siten energiankäytöltään täysin hiilineutraaleja. Myös kiinteistöjen energiatehokkuutta on viime aikoina tehostettu.

Laaja-alaiset vastuullisuusteot kuvastavat Antiloopin strategista tavoitetta edistää kiinteistöalan vastuullisuutta edelläkävijöiden joukossa.

”Vastuullisuus on arvomme ja hiilineutraalius sen tärkeimpiä painopistealueita. Nykyisen ilmasto- ja energiakriisin keskellä konkreettiset ympäristöteot, kuten energiansäästötoimet ja uusiutuvaan energiaan panostaminen, ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Kartoitamme myös jatkuvasti uusia mahdollisuuksia aurinkosähkön ja muiden uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämiseksi”, Koivula kertoo.

Lisätiedot:

Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management
puh. +358 40 581 9921

Lue lisää Antiloopin vastuullisuudesta

Lisää artikkeleita