Hyppää sisältöön

Terveysteknologia-alan pioneeriyritys Aiforia viihtyy eloisassa Merikorttelissa

Aiforialle toimisto on tärkeä yhteisöllisyyttä luova tekijä, joka kokoaa työntekijät yhteen. Jännittävää kasvuvaihetta elävä yritys arvostaa toimitiloja, jotka parantavat ihmisten viihtyvyyttä ja hyvinvointia ja ovat myös ympäristövastuulliset.
Aiforia on lääketieteen ohjelmistoyritys, jonka tavoitteena on mullistaa patologian kuvien analysointi tekoälyn avulla. Voimakasta kasvua tavoittelevan pörssiyhtiön asiakaskuntaan kuuluu patologeja ja tutkijoita ympäri maailmaa. Aiforian pääkonttori sijaitsee Antiloopin Merikorttelissa Punavuoressa, jonne yritys siirtyi kesällä 2022. Historiallisen teollisuuskiinteistön ylimmän kerroksen tiloissa työskentelee noin 70 aiforialaista. Tilan valtteja ovat avaruus, suuri huonekorkeus ja isoista katto-ikkunoista tulviva luonnonvalo.

 

Merikorttelissa meillä on hyvät ja viihtyisät tilat, jotka tuovat ihmiset yhteen ja luovat hyvinvointia työntekijöillemme.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä! ”Toimisto merkitsee meille ennen kaikkea yhteisöllisyyden kokemuksen mahdollistamista.

— Kaisa Helminen, Aiforian operatiivinen johtaja

”Tilamme ovat todella viihtyisät ja tänne on ilo tulla. Meille toimisto on paikka, joka mahdollistaa yhteisöllisyyden. Kannustamme porukkaamme tulemaan toimistolle tekemään töitä yhdessä ja kohtaamaan muitakin kuin omia tiimiläisiä. Työhyvinvointi on meille tärkeää ja Merikorttelin tilat tukevat sitä erinomaisesti”, Aiforian operatiivinen johtaja Kaisa Helminen kertoo.

Aiforiassa tiimit saavat itsenäisesti sopia yhteisistä toimistopäivistä ja työskentelytavoistaan. Moni tekee töitä hybridisti, ja kovin kuhina toimistolla käy yleensä keskellä viikkoa. Juuri yhteisöllisyys olikin tärkeä tekijä tiloja suunniteltaessa.

Tilat koostuvat kahdesta lasiseinän erottamasta alueesta, joista toinen on omistettu kohtaamisille. Siellä viihtyisät kahvittelu- ja oleskelutilat ja pingispöytä mahdollistavat rennon yhdessäolon.
Toisella puolella on erilaisia työnteon muotoja tukevia tiloja, kuten hiljaista työskentelytilaa, avotyötilaa ja työhuoneita. Vuonna 1920 rakennettu ja sittemmin täysin peruskorjattu Merikortteli tarjoaa aiforialaisille ja koko alueen ihmisille runsaasti arjen hyvinvointia tukevia palveluita ravintoloista ja putiikeista elokuvateatteriin. Sijainti merellisessä Etelä-Helsingissä kannustaa työmatkaliikkumaan ja käyttämään julkisia.

Merikortteli on vastuullinen toimistokiinteistö, jolle on myönnetty asiakkaiden arvostama BREEAM In-Use Very Good -ympäristösertifikaatti. Kiinteistö on energiankäytöltään hiilineutraali, ja se hyödyntää oman aurinkovoimalan tuottamaa sähköä. Kohteessa on myös muuttuvan työelämän tarpeita palvelevat, yhteisölliset POOL-joustotilat.

 

”Merikorttelissa on loistavat fasiliteetit! Myös vastuullisuus on tärkeä teema ja lisäarvoa tuottava tekijä, jonka merkitys kasvaa entisestään. Pörssiyhtiönä meille on tärkeää, että toimitilojemme vastuullisuusasiat ovat kunnossa ja että Antilooppi kiinteistöomistajana panostaa niihin kokonaisvaltaisesti. Yhteistyömme on ylipäätään sujunut erittäin hyvin”, Helminen sanoo.

 

Katso Merikorttelin vapaat tilat