Hyppää sisältöön
Siltasaarenkatu 10 • Helsinki

Hyvät kulkuyhteydet hyvinvoinnin tukena

Kuvaus Mediayhtiö Aller muutti pari vuotta sitten Antiloopin omistamaan kiinteistöön Lintulahdenkujalle Sörnäisiin. Kiinteistön 6. ja 7. kerroksen toimistotiloissa työskentelee 150 media-alan ammattilaista. Allerin HR-johtaja Pia Backholmin mukaan Antiloopin tarjoamissa toimitiloissa korostui tilojen toimivuus, keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet.
Toimitilan koko 2 728m2

Muutto uusiin tiloihin tehosti tilankäyttöämme. Myös energiatehokkuus parani, kun hukkaneliöt poistuivat ja kiinteistössä on automatisoitu valaistus

Pia Backholm
HR-johtaja, Aller

Vuokralaiset pystyivät hyödyntämään tiloissa aiempia lasiovia, tilanjakajia ja kokolattiamattoja. Kierrätyshenkisellä ratkaisulla säästettiin sekä kustannuksissa että hankinnoissa. Backholmin mukaan tilat ovat olleet helposti muunneltavia. Esimerkiksi osa työskentelytiloista muutettiin koronapandemian vuoksi turvallisiksi koulutustiloiksi, joissa on helppo pitää turvavälit.

Henkilöstön hyvinvointia tukevat paitsi tilojen valoisuus ja toimivuus myös työpaikan sijainti.

Halusimme tukea kestävää liikkumista ja selvitimme jo etukäteen, että suurin osa työntekijöistämme pääsee työpaikalle vaivattomasti julkisilla kulkuneuvoilla, metrolla, ratikalla tai bussilla, Backholm kertoo.

Antilooppi asensi viime vuonna latauspisteitä sähköautoille. Myös polkupyörille on hyvät tilat pysäköintihallissa. Rivakasti fillaroivat pääsevät suihkuunkin ennen työvuoron alkua.

Tuemme julkisten liikennevälineiden käyttöä työmatkaetukorteilla. Yhteydet ovat niin hyvät, että poistimme jopa taksikortit käytöstä.

Työnantaja vaikuttaa ratkaisevasti työhyvinvointiin, mutta myös talotekniikalla on merkitystä. Ilmanvaihto huolehtii niin hengitysilman laadusta kuin toimiston lämpötilastakin – ja tekee sen vielä energiatehokkaasti.

Kun ilmanvaihto toimii, kesällä ei ole kuuma tai talvella kylmä. Säätilasta riippumatta työntekijöillä on hyvä olla ja työnteko sujuu, sanoo Backholm.