Merikortteliin uusia pieniä toimistotiloja

11.10.2017

Antilooppi vastaa kasvaneeseen kysyntään halutussa kiinteistössä.

Merikortteli

Pienten toimistojen kysyntä pääkaupunkiseudulla on kasvanut vauhdilla. Määrällisesti suurin kysyntä on noin 100 m² tiloille, joita etsivät pääasiassa 2–15 henkilöä työllistävät yritykset. ”Iso osa näistä on jo vakiintuneita toimijoita, joiden tavoitteet tilojen suhteen ovat samat kuin isoilla yrityksillä. Hyvällä paikalla olevan toimiston täytyy olla toimiva ja viihtyisä sekä mahdollistaa tuottava ja luova työskentely. Tilalta haetaan myös vakautta ja pitkäaikaisuutta”, Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi kertoo.

Sahin mukaan laadukkaiden pienten toimistojen tarjonta on heikko, sillä vuokranantajat keskittyvät isompiin tiloihin. Moni pienyritys joutuukin tekemään kompromisseja joko sijainnin, laadun tai vuokra-ajan keston suhteen. Antilooppi kiinnitti huomiota selkeään aukkoon markkinatarjonnassa ja reagoi kysyntään nopeasti kunnostamalla Punavuoressa sijaitsevaan Merikortteliin laadukkaita pieniä toimistotiloja.

”Merikortteli on Etelä-Helsingin creative hub, jonka vahvuuksia on nimenomaan sen toimijoiden luoma yhteisö, ekosysteemi. Merikorttelin sijainti on hyvä, arkkitehtuuri upeaa ja palvelut kattavat. Vastaavia kiinteistöjä ei kantakaupungissa juuri ole”, Sahi kuvailee. Merikorttelin vuokralaisiin kuuluu muun muassa musiikkialan yhtiö Universal Music, mainostoimisto Hasan & Partners, sisustusliike ja kahvila Moko Market Café & Store sekä mattoyritys Koolmat.

Strateginen luova toimisto N2 muutti Merikortteliin vuodenvaihteessa. N2 Helsingin hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio kertoi kesäkuussa Markkinointi & Mainonta -julkaisussa uusien tilojen vaikuttaneen merkittävästi konsernin kasvuun: ”Yrityksen tärkein voimavara on työntekijät, mutta heti seuraavaksi tulevat tilat. Jotta voi ajatella suuria, sille on oltava riittävästi tilaa.”

Kaffa Roasteryn kahvipaahtimon ja tunnelmallinen kahvila ovat sijainneet Merikorttelissa ja vuosia. ”Alun perin sijainnissa ja tilassa viehätti vanha tehdasaluemiljöö, rouhea punatiili. Olemme pystyneet muokkaamaan ja kasvattamaan tilojamme vuosien varrella tarpeidemme mukaan”, kahvilapäällikkö Sandra Halme kertoo. Halme mainitsee Merikorttelin kaikille avoimet pihajuhlat esimerkkinä korttelin yhteisöllisyydestä ja yhdessä tekemisestä. ”Nykytrendin mukaisesti meillä kahvilassa käy paljon ihmiset tekemässä töitä. Olemme siis tehneet kahvilastamme viihtyisän ja luovan ympäristön myös työn tekemiselle”, Kaffa Roasteryn Coffee & Machine Specialist Pietu Oikarinen lisää.

Pohjakuva Merikorttelin pientoimistoista

Merikorttelin 72–145,5 m² toimistotilat on viimeistelty muuttovalmiiksi, sillä pienet yritykset reagoivat usein muuttotarpeeseen nopeasti. ”Vuokranantajan täytyy silti aina olla valmis kuuntelemaan asiakkaiden toiveita. Tarpeet tilojen suhteen vaihtelevat suuresti”, Sahi toteaa.

Lisätiedot:

Panu Santasalo
Letting Manager, Antilooppi
040 574 3075
panu.santasalo (a) antilooppi.fi